Sport

Sport kan onderdeel uitmaken van een gezonde leefstijl. Het is belangrijk om veel en gevarieerd te bewegen waarbij de hartslag flink omhoog gaat en het spierstelsel wordt aangesproken. Sport is hiervoor uitermate geschikt.
De keerzijde van sporten is het oplopen van blessures. De ene sport veroorzaakt meer blessures dan de andere. Oorzaken zijn botsingen, valpartijen, verkeerde techniek en chronische overbelasting.

Orthomanuele geneeskunde is extreem effectief om deze letsels te behandelen. Wij hebben in onze praktijk de afgelopen jaren veel sporters behandeld. Zowel amateur als professionele sporters in de meest uiteenlopende takken van sport. Profvoetballers bij SC Heerenveen, FC Groningen en enkele andere clubs en bekende marathon en lange baan schaatsers en internationale zeilers.

De laatste jaren zien we vooral een sterke toename van hardlopers met blessures in onze praktijk. Daarom heeft Vincent Hesselink zich verdiept in de factoren die dit veroorzaken en hoe hardloopblessures zijn te voorkomen. Lees een artikel hierover op zijn weblog: “Blessurevrij een halve marathon lopen”

In heel Nederland zijn Orthomanuele artsen actief betrokken bij de behandeling van topsporters. Veel bekende voetballers uit het Nederlands elftal en Olympische atleten worden door een van ons behandeld. Op de laatste Olympische spelen maakte een Orthomanueel arts deel uit van het begeleidingsteam.

Lees in dit overzicht welke sportblessures we allemaal kunnen behandelen.