Psychologie

De kwaliteit van uw leven wordt voor een groot deel bepaald door uw psychische toestand. Uw weerbaarheid neemt enorm toe als u lekker in uw vel zit. U kunt dan beter met stress omgaan en lichamelijke klachten zijn een minder groot probleem.

Mensen met depressieve klachten en overspannenheid zijn minder weerbaar en lopen daardoor een grotere kans om chronische pijnklachten op te krijgen.
Wij behandelen veel patiënten met langdurig bestaande pijnklachten van de rug en de nek. Ze zijn in de chronische fase van de aandoening. Vaak spelen dan meerdere factoren een rol waaronder de psychische toestand. Daarom vinden we het van belang om dit mee nemen bij de behandeling. In veel gevallen geeft bewustwording van de relatie tussen pijn en uw psychische toestand al een hele verbetering, maar soms is begeleiding door een mental coach of psycholoog zinvol. Wij hebben een vaste samenwerking met een psycholoog en kunnen u verwijzen. Omdat bij chronische pijn na een ongeval angstklachten soms meespelen kan een EMDR behandeling zinvol zijn. Onze vaste psychologe is Willy van Zanten, ze heeft veel ervaring met deze techniek. Vanzelfsprekend kunt u ook in overleg met uw huisarts een psycholoog uitkiezen. Verder hebben we de afgelopen jaren gunstige ervaringen gezien bij mensen die een programma hebben gedaan bij de instituten van Ander Leven en PMA.

Boeken


Dr Rangan Chatterjee
Happy mind, happy life, The stress solution, The 4 pillar plan

David Servan Schreiber
Uw brein als medicijn

David Butler en Lorimer Mosely
Begrijp de pijn

Frits Winter
De pijn de baas

Lissa Rankin
Mind over Medicine

Jan Geurtz
Verslaafd aan de liefde

Ingeborg Bosch
De herontdekking van het ware zelf

Eckhart Tolle
De kracht van het nu

Sue Johnson
Houd me vast

Joop Korthuis
Innerlijke macht